Csak a Puffin

Málnás túró rudis jégkrém

Annyira egyszerű, hogy kb. a rudi feldarabolása a legbonyolultabb lépés benne. Na jó,  a málnamosást is csak 1 éven felülieknek ajánlom:) De komolyan. Tényleg nagyon gyors és egyszerű, és nagyon jól tud esni nagy melegben. Meg kis melegben is.

Hozzávalók 6-10 db kis jégkrémhez:

5 dl natúr joghurt
0,5 dl habtejszín (nem felverve)
5 dkg cukor
1 mokkáskanál citromlé
2-3 db Fitt Pöttyös Túró Rudi – málnás
15 dkg málna

A joghurtot egy tálba öntjük, hozzáadjuk a habtejszínt, a cukrot és a citromlevet, és habverővel 2-3 percig keverjük.  Kis műanyag vagy szilikonformákat és papír szívószálakat / spatulákat készítünk elő, és csinálunk helyet a mélyhűtőben.

A málnát megmossuk, és felaprítjuk. A hideg túró rudikat felszeleteljük, a leeső fehér csoki darabkákat beleszórjuk a joghurtos krémbe.

A kis formákba adagoljuk a joghurtos krémet úgy, hogy pár darabka málnát és 1-2 szelet túró rudit is teszünk bele. Beleállítjuk a szívószálat / spatulát, és mélyhűtőbe tesszük pár órára. Amikor kivesszük, pár másodpercre meleg vízbe állítjuk a formát, így könnyen ki fog jönni a formából.

Tipp: krémesebb lesz a jégkrém, ha a joghurtos alapot fagyigépben fagyasztjuk ki, vagy ha az nincs, akkor mélyhűtőbe tesszük, és óránként villával / botmixerrel átkeverjük, és csak a 4. keverés után töltjük a málnával és a rudi darabokkal formába.

Eredetileg a Pöttyös Túró rudi facebook oldalára készült.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!