Csak a Puffin

Nyári húsgombóc tzatzikivel

Gondolom, az előzőek után már mondanom sem kell, hogy ez is a férjem műve:) Nem csoda, hogy ilyen sok az új poszt. Kényelmes kis pozícióm lett: csak enni és fotózni kell, a többit elvégzi ő. De komolyan, a receptválasztás-bevásárlás-elkészítés minden lépését ő végzi – nem is akárhogy! Szuper ügyes, és nagyon finomakat süt-főz, bár fogalmam sincs, meddig fog kitartani a lelkesedés, örülök minden újabb napnak, amikor ő tervezi a menüt:)

Ez a tzatzikis húsgombóc nagy kedvencem volt júniusban, egyrészt mert a húsgombóc is egy kicsit más, mint a szokásos fasírtgolyók, de legfőképpen azért, mert visszahozta a hétköznapjainkba a tzatzikit, amit annyira, de annyira szeretek, hogy azóta hetente legalább egyszer készül egy adag. Én ezt az egyszerűbb verziót szeretem, amit lentebb olvashattok, de itt a képen még a Laci által készített kapros tzatziki látható. Az is egy lehetőség, csak én nem annyira szeretem a kaprot.

 

Hozzávalók a húsgombóchoz:

50 dkg darált sertés/marhahús
1 teáskanál felaprított oregánó / szárított
1 teáskanál felaprított kakukkfű / szárított
1 mokkáskanál felaprított rozmaring / szárított
1 csokor petrezselyem finomra vágva
1 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
1 db tojás

A tzatzikihez:

2 db kígyóuborka
1 teáskanál só
20-30 dkg natúr joghurt
1-2 gerezd fokhagyma

  1. A tzatzikihez a megmosott uborkákat lereszeljük, besózzuk, és félretesszük 15 percre pihenni.
  2. Ha letelt az idő, kinyomkodjuk – ez azért kell, hogy ne legyen keserű! – hozzáadjuk a joghurtot, és belereszeljük a fokhagymát. Összekeverjük, és lezárt dobozban hűtőbe tesszük.
  3. A darált húshoz hozzáadjuk a felaprított fűszereket, a lereszelt fokhagymát, a citrom levét és a tojást, és összegyúrjuk.
  4. Golyókat formázunk a masszából, és serpenyőben olajon, vagy sütőpapíros tepsiben a sütőben kisütjük.

Az ihlet Fördős Zé nyári magazinjából jött.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!