Csak a Puffin

A legjobb dolog a nyárban: piknik a parton

Azt sokan tudjátok, hogy Balatonfüreden élünk, de talán azt kevesebben, hogy nem mindig volt ez így. Budapestről költöztünk ide, egyszerűen csak azért, mert nagyon szerettünk volna itt élni, és ezt soha nem is bántuk meg, pedig nem ismertünk senkit, teljesen idegen terepre léptünk 8 éve, amikor ideköltöztünk. Sok jó dolog van, naná, persze, ha jártatok már itt Füreden az utóbbi pár évben, akkor láttátok ti is, milyen szép a város, és jó érzés az, hogy Brúnó és ovistársai jó időben a Balatonhoz sétálnak le, vagy év végén vitorlázni mennek, és hogy egy sima esti sétával lejutunk a partra, és hogy ha nagyon pipiskedünk, akkor este az egyik szoba egyik sarkából egy pici világító pöttyként látszik a Tihanyi Apátság is:) Szóval szeretünk itt élni nagyon – különösen ősszel és télen – és bár tavasszal már örülünk, hogy kicsit nagyobb az élet a városban, június végére kb. telítődünk is:) Így nyáron vannak olyan napok, amikor inkább kerüljük a tömeget, és olyan helyekre vadászunk, ahol nincsenek sokan, vagy legalábbis nem annyian, mint mondjuk a Tagoren augusztus 20-án este:)

Így jött az ötlet két évvel ezelőtt, hogy mi lenne, ha kimennénk a tihanyi kikötőbe piknikezni. Ott 6 után már nem nagyon jár hajó, kevesen vannak, és cserébe’ gyönyörű a kilátás, ki lehet ülni a párkányra, és majdnem olyan, mintha a Balaton közepén üldögélnénk. Annyira jó ötlet volt, hogy egyszer kipróbáltuk, és azóta gyakorlatilag ez az egyik kedvenc nyári programunk. Van, hogy minden héten, máskor kicsit ritkábban, de időről időre kimegyünk oda, és ott vacsorázunk hármasban. Sokszor kint a köveknél, máskor a belső körön a padoknál, de mindig Tihanyban, és mindig a kikötőben. Ennél egyszerűen nincs jobb. Mostanra már mindhármunknál alapprogram, Brúnó is nagyon szereti, és bár fogalmam sincs, hogy mire fog emlékezni a gyerekkorából, de abban szinte biztos vagyok, hogy erre igen.

Viszünk magunkkal enni-innivalót, és eltöltünk ott 1 órát, amit a biztonság kedvéért mindig le is fotózunk, így már nem is tudom, hány adag “tihanyi piknik” fotómappám van, de sanszos, hogy Brúnó növekedését is le tudnánk mérni a fotók segítségével:) Hogy mit eszünk-iszunk, az mindig az aktuális hangulatunktól függ. Néha csak péksüteményt, máskor otthon sütött finomságokat, de olyan is előfordult már, hogy pizzát rendeltünk és azt ettük meg ott. Viszünk itókát is persze, a kicsinek és nekünk, nagyoknak is, és ha nem kell vezetni, akkor még a pezsgő is jöhet. Most pont egy szuper Törley Excellence Rosé-t bontottunk – persze csak mi, felnőttek – , és hát mondanom sem kell, idillibb nem is lehetett volna ez az este. Így azért még a munkanapok is könnyebbek:) Mert persze attól, hogy a Balatonnál élünk, a hétköznapok nálunk is pont ugyanolyanok, mint máshol. De így, ezzel a pezsgőzős piknikkel a Balaton partján azért nagyon jó. Nagyon-nagyon jó.

A facebookos játék nyertese:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!