Csak a Puffin

Csokis töltött palacsinta

Nem ez lesz a leggyorsabb desszert, amit valaha készítettél, de hogy az egyik legfinomabb, az szinte biztos:) Palacsinta kategóriában mindenképpen. Pepecselős egy kicsit, mert meg kell sütni félig a palacsintát, aztán kiszedni, megtölteni, összeragasztgatni és még olajban kisütni – de megér minden percet, mert ezzel a töltelékkel egyszerűen fenséges. Komolyan. A Nők Lapja Konyha Desszert legújabb számában szerepel ez a receptem, 7 másik palacsintával együtt, ami újra hatalmas büszkeség nekem, annyira szeretem ezt a magazint:) Tele van külföldi édességek receptjeivel, úgyhogy megint tegyétek félre nyugodtan a mérleget, és adjatok a kalóriáknak, van miből válogatni:D

 

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg liszt
1 evőkanál cukor
4 g porélesztő
fél teáskanál sütőpor
csipetnyi só
4 dl langyos víz

A sütéshez:
2-3 dl étolaj

A töltelékhez:
5 dkg olvasztott vaj
5 dkg porcukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál kókuszreszelék
5 dkg sótlan mogyoró / dió
1 kisebb narancs reszelt héja

A cukorsziruphoz – elhagyható:)

20 dkg cukor
1,5 dl víz
fél teáskanál citromlé

A cukorsziruphoz a cukrot, a vizet és a citromlevet egy fazékba mérjük, és közepes lángon (szinte kevergetés nélkül) főzzük, míg a cukor elolvad, majd további kb. 6-8 percig. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről, és hűlni hagyjuk.

A töltelékhez a mogyorót felaprítjuk, és minden egyébbel együtt egy tálba mérjük, összekeverjük.

A tészta alapanyagait kimérjük, összekeverjük, és pihentetjük kb. 30 percig. A kissé megkelt tésztából kb. 8 cm átmérőjű kis palacsintákat sütünk úgy, hogy a kiolajazott serpenyőbe kanalazzuk a masszát, majd ha az alja megsült, a teteje pedig megdermedt, és már nem tűnik nyersnek, akkor egy rácsra kiszedjük a félig nyersen hagyott lapjával felfele – tehát nem fordítjuk meg! Ha kissé kihűlt, kevés – kb. egy csapott kiskanálnyi – tölteléket teszünk a palacsinták közepére, félbehajtjuk és kézzel összenyomkodjuk a széleket. Forró olajban pár pillanat alatt aranybarnára sütjük a töltött palacsintákat, majd papírtörlőn felitatjuk róluk a felesleges olajat. Tálalás előtt meglocsoljuk a cukorsziruppal, vagy megmártjuk benne, de cukorszirup helyett használhatunk olvasztott mézet is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!