Csak a Puffin

Irány Villány és a Gere Jazz Fest!

Én imádom a zenét, és bár sokáig nem tudtam magamról, de pár éve rájöttem, hogy kimondottan szeretem a jazzt:) Ha pedig még bor is társul mellé, akkor már tényleg nyert ügyünk van! És itt most arról van szó. Jövő hétvégén (2017. június 9-10-én) rendezik meg (már hatodszor) ugyanis a Gere Jazz Festet, ahol egyik nagy kedvencem, a Nouvelle Vague is fellép, de mindjárt mutatom, hogy rajtuk kívül ki mindenki még.

A programot Harcsa Veronika indítja állandó partnere, Gyémánt Bálint gitár-kíséretével. Kevés helyesebb előadó van Harcsa Veronikánál, és mostanában elég ritkán lép fel itthon, úgyhogy már csak miatta is érdemes elmenni a Jazz Fest-re. Utánuk a pénteki nap programját a hazai jazz másik megkerülhetetlen dívája, a popzenéből is ismert Váczi Eszter és zenekara folytatja.

Tánci-tánci is lesz, nem is akármilyen! A péntek esti hangulatfelelős az Irie Maffia frontembere, a ghánai–magyar rapdíva, Sena lesz, aki itt most saját formációjával lép színpadra. Kísérői a hazai jazz- és popszcéna ismert egyéniségei, élükön a Hammond-orgona nagykövetével, Premecz Mátyással.

A fesztivál második napján, szombaton a sort a Manouche swinget a pop zenével ötvöző Pankastic! nyitja. Eredeti stílusuk, melyet „Django-Pop”-nak is becéznek, a boldog békeidők jazz-es hangzásvilágát ötvözi a világzenével – elég jó kis kombó, én velük csak most ismerkedtem meg, de tényleg jópofa ez a django pop, el is hiszem, hogy jó móka lesz.

A Pankastic! után a fesztivál egyik, de nem egyetlen világklasszisokból álló formációja veszi át a stafétát. A Kossuth- és Liszt-díjjal is elismert gitárvirtuóz, Snétberger Ferenc partnere a trombita egyik legnagyobb jelenkori mestere, Markus Stockhausen lesz

A világsztár meghívott pedig nem más, mint a francia Nouvelle Vague.  Gondolom, hogy őket nem kell bemutatni, én annyira szeretem a kis finom zenéjüket, hogy minden válogatásomban szerepel 2-3 számuk, úgyhogy gyakorlatilag részei a mindennapjaimnak a zenéjük. Olivier Libaux, a zenekar vezéregyénisége egyébként egy ideig elhivatott borászként is tevékenykedett, így tulajdonképpen „műértőként” fogadta el a Gere Birtok felkérését – de persze a színpadon nem a borokról fog értekezni:D

 

Dátum: 2017. június 9–10.

Helyszín: Villány, Erkel Ferenc u. 2/a.

Jegyár: Pénteki jegy: 12.900 Ft, szombati jegy: 16.900 Ft, kétnapos jegy: 24.900 Ft.

Web: https://www.gerejazz.hu

Facebook: https://www.facebook.com/gerejazzfestival/

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!