Csak a Puffin

Szuper gyors túlélődesszert

Olyan édességet könnyű mutatni, ami hamarabb elfogy, mint ahogy elkészül. Naná, hát persze: órákig pepecselünk egy emeletes sütivel, aztán hopp, kikerül az asztalra, épp csak bevisszük a spájzba a sütőfelszereléseket, és mire visszaérünk már sehol semmi. Ugye ismerős? Jól is van ez így, de azért néha azért szükség van olyan túlélő édességekre, amelyek szuper gyorsan elkészíthetőek. Na ez is ilyen.

 

 

Hozzávalók kb. 4 adaghoz:

1 nagy tejföl (450 g)
3-4 evőkanál porcukor
10 dkg háztartási /zabkeksz
15-20 dkg meggybefőtt vagy friss eper

1. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, a meggybefőttet lecsepegtetjük / az epret kicsumázzuk, megmossuk és feldaraboljuk.

2. A háztartási kekszet egy nylon zacskóba tesszük, és klopfolóval néhányszor ráütünk, hogy kis darabokra törjön/morzsolódjon.

3. 1-2 dl-es poharakat készítünk elő, és összeállítjuk a poharas desszertet: a pohár aljába gyümölcs kerül, rá egy adag porcukros tejföl, ezt egy réteg kekszmorzsa követi, majd ismét tejföl, és a tetején ismét gyümölcs. Azonnal tálalhatjuk.

Tippek: A porcukor helyett édesíthetjük mézzel, vagy nyírfa-porcukorral is, háztartási keksz helyett használhatunk bármilyen más vajas / zabkekszet is, de kakaós / csokis morzsával is nagyon finom. Ha van otthon egy kis habtejszín, felverve összeforgathatjuk a porcukros tejföllel, így lazább lesz a krémünk.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!