Csak a Puffin

Ne várj vele, ezt a sütit még ma ki kell próbálnod!

Gyerekkorunk kedvence új ruhát kapott, és jobb, mint valaha!

Ne várj vele, ezt a sütit még ma ki kell próbálnod!

A csokiszalámit mindig is imádtuk, ez volt az az édesség, amit egyszerűen nem lehetett elrontani. Egyszerűbb, mint egy muffin, már nagyobb gyerekek is el tudják készíteni, és mivel a hűtőben eláll, így akár napokkal húsvét előtt is összeállíthatjuk. A klasszikus édességet most egy kicsit izgalmasabbá tettük, kókuszos bundát kapott, amivel – ha lehet – még szuperebb lett.

A csokiszalámiba kerülhet dió, mandula vagy mogyoró, ízesíthetjük rummal, narancs vagy citrom reszelt héjával, de szórhatunk bele aszalt gyümölcsöket is, és vannak, akik lekvárt is kevernek a masszájába.

Fontos, hogy amikor minden hozzávaló belekerült a masszába és összekevertük, mindenképpen hagyjuk hűlni, és csak akkor öntsük a kókuszos krémmel már kikent formába, ha már legalább langyosra hűlt. Néhány órát, vagy akár egy éjszakát is jó, ha hűtőben áll, mert így könnyebb lesz szeletelni.

Elkészítés ideje: 30 perc + hűtés

Hozzávalók:
A kókuszos burokhoz:

  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 20 dkg kókuszreszelék

A csokiszalámihoz:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 dl víz
  • 5 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 25 dkg kis darabokra tördelt háztartási keksz

Tovább a teljes recepthez >>>

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Horváth-Simon Timi says:

    A sütnijó-n kimaradt a tej! Amúgy szuper a recept, amúgy is csokiszalámit (is) akartam húsvétra, ezt fogom kipróbálni 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!