Csak a Puffin

Ne keress tovább! Ez a süti lesz a húsvéti favorit!

Egy bögre tej és egy szelet frissen sült kakaós kuglóf – így néz ki egy tökéletes reggeli, de ha a húsvéti ünnepi asztalra kerül, ott is jól fog mutatni a gyönyörű kuglóf.

Ne keress tovább! Ez a süti lesz a húsvéti favorit!

A legenda szerint a bibliai háromkirályok útban Betlehemből hazafelé beutazták Elzászt, és a vendéglátóiknak hálából egy a turbánjukhoz hasonló kinézetű süteményt sütöttek, a kuglófot. Mások szerint viszont Ausztriából indult világhódító útjára a kuglóf, melynek magyar neve is német eredetű egyébként, a Kugelhopf szóból származtatható.

A kuglóf eredetileg csakis élesztős tésztából készülhetett, de ma már sokan – így mi is – a sütőporos verziót sütik gyakrabban. Bár vannak zártabb formák is, érdemes tudni, hogy a kuglóf jellegzetes formáját adó, a forma közepén található „kürtő” praktikus célt szolgál: mivel a viszonylag nagy formába nagy tömegű tészta kerül, ez a „kémény” biztosítja, hogy a tészta tökéletesen átsüljön.
A kakaós kuglóf tésztájába most narancshéj került, a tetejére porcukor, de meglocsolhatjuk olvasztott fehér vagy étcsokoládéval is. Míg meg nem dermed a csoki, szórhatunk rá kókuszreszeléket, manduladarabkákat, felaprított mogyorót, vagy akár dekorcukrokat is.

Elkészítési idő: 55 perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 3,5 dl tej
  • 1 narancs reszelt héja
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó Sütéshez
  • 1 csomag Dr. Oetker Sütőpor

A tetejére: porcukor

Tovább a teljes recepthez >>>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!