Csak a Puffin

Mogyorós-habos csokis süti

Mi lehet jobb egy sima csokis sütinél? Egy kis habos csokis süti! És akkor még szórunk rá egy kis mogyorót is, hogy ropogjon..  Isteni finom. Előre szólok, hogy van egy pont, amikor már azt hiszed, ennyi, és többet nem fogsz enni, de most megmondom, hogy fogsz:) Előbb-utóbb – (valószínűleg előbb) -azon kapod magad, hogy megint ott ólálkodsz a sütis tálca környékén.

Hozzávalók:

4 db tojás
15 dkg cukor
25 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
15 dkg liszt
3 dkg cukrozatlan kakaópor

A tetejére:
2 dl Meggle Cukrászhab
5 dkg sótlan mogyoró

  1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy kb. 20-22 cm-es sütőformát.
  2. Az alaphoz a vajat egy lábasban közepes lángon megolvasztjuk, beleszórjuk a cukrot, és hozzáadjuk a csokit. Kevergetve összeolvasztjuk, majd kicsit hűlni hagyjuk.
  3. A tojásokat felverjük és a csokis keverékhez adjuk, majd beleöntjük a lisztet és a kakaóport és összekeverjük.
  4. A sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük a masszát, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, a formában hagyjuk kihűlni.
  5. Ha kész, feldaraboljuk, és a felvert cukrászhabból kis habsipkákat nyomunk rá. Megszórjuk felaprított sótlan mogyoróval, és azonnal tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!