Csak a Puffin

Újabb szuper csiga a házi pékségből!

A kókusz és csoki párosa ismét bizonyított! Mennyei reggeli a húsvéti hétvégére!

Újabb szuper csiga a házi pékségből!

Húsvétkor talán még azok is megpróbálkoznak a kelt tésztákkal, akik egyébként máskor nem szívesen kísérleteznek ezzel a mumussal. Finom kalácsokat, házi készítésű péksüteményeket sütünk az ünnepekre, és bár vannak, akik soha el nem térnének a megszokott receptektől, néha azért érdemes egy-két újdonsággal is próbálkozni.

Ez a kókuszos csiga egy isteni reggeli lehet az idei húsvéti hétvégére. Expressz élesztővel készült, így a tésztát alig kell pihentetni, csak akkor kell egy kicsit keleszteni, amikor már a töltelékkel megtöltöttük. A kókusz és csoki helyett készülhet kakaós, vagy akár vaníliakrémmel, de nagyon finom a fahéjas csiga is.

Elkészítési idő: 40 perc + kelesztési idő

Hozzávalók 8-10 db csigához:

  • 2 dl langyos tej
  • 6 dkg cukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Expressz Élesztő
  • csipetnyi só
  • 45 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 6 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • 3 db tojásfehérje
  • 6 dkg cukor
  • 12 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg étcsokoládé

 + 1 dl tej

Tovább a teljes recepthez >>>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!