Csak a Puffin

Villámgyors tavaszi desszert, amit azonnal ki kell próbálnod!

Ez a desszert már maga a tavasz! Friss, üde és gyümölcsös: könnyed édesség, ami húsvéti vendégváró finomságnak is tökéletes lesz!

Villámgyors tavaszi desszert, amit azonnal ki kell próbálnod!

Villámgyorsan elkészíthető és nagyon-nagyon finom, tökéletes kiegészítő desszert lehet a nagyiféle komolyabb sütemények mellett. Elkészítése során arra kell csak figyelni, hogy a tejszín hideg legyen – így sokkal könnyebb lesz felverni –, és a zselatinfixet a végén keverjük bele. Nem kell melegíteni vagy vízben áztatni, egyszerűen csak hozzá kell adni a krémhez a zselatinfixet, és alaposan elkeverni.

Ha csak gyümölccsel rétegezzük, akkor azonnal tálalható, de rétegezhetjük (narancslével meglocsolt) babapiskótával vagy kalácskockákkal is – ebben az esetben pihentetni kell egy kicsit a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.A joghurthab készülhet citrom helyett narancs héjával ízesítve is, de nagyon finom a vaníliás verzió is, és keverhetünk a krémbe egy kis gyümölcspürét is. Nálunk most áfonyával készült, de érdemes kipróbálni eperrel, málnával, vagy akár banándarabokkal is!

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg natúr joghurt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 csomag Dr. Oetker Expressz Zselatinfix
  • 20 dkg áfonya

Tovább a teljes recepthez >>>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!