Csak a Puffin

Ezt ki kell próbálnod: isteni mézes puszedli csokiba mártva

Aki sütött már otthon mézes puszedlit, pontosan tudja, hogy nagyságrendekkel finomabb, mint bármelyik bolti. Érdemes már most elkészíteni egy adagot, majd karácsonyig újra és újra megsütni, míg mindenki meg nem kóstolta ezt az isteni sütit.

Ezt ki kell próbálnod: isteni mézespuszedli csokiba mártva

A házi készítésű puszedli egyszerűen ellenállhatatlan. Ha eddig esetleg nem is volt része a hagyományos karácsonyi sütikínálatnak, idén mindenképpen érdemes felvenni a listára. Méltó társa lesz a klasszikus karácsonyi sütiknek.

Közepére kerülhet egy kis gombóc marcipán, aszalt gyümölcs vagy diós töltelék, de készíthetünk lekváros puszedlit is. Ez utóbbi esetben arra kell csak figyelni, hogy a lekvár ne legyen túl híg, inkább sűrűbb lekvárt válasszunk, hogy ne áztassa el a tésztánkat.Elkészítése nem túl bonyolult, arra kell csak figyelni, hogy hagyjuk egy picit pihenni, hűlni, miután minden belekerült, és összegyúrtuk. Legjobb, ha egy egész éjszakán át pihen, de ha erre nincs idő, akkor akár 15-20 perc pihenés is elegendő. Lehet, hogy még egy picit ragadni fog a tészta, de enyhén lisztezett kézzel már könnyedén formázhatunk belőle gombócokat ilyen rövid pihentetés után is.

Bevonhatjuk (még forrón) porcukor és tojásfehérje keverékéből álló mázzal, de nagyon finom csokoládébevonattal is. Ehhez a teljesen kihűlt puszedliket két kiskanál segítségével olvasztott bevonóba mártjuk, a felesleget lecsepegtetjük, és sütőpapíros tálcára vagy rácsra tesszük, míg a csoki teljesen megdermed. Mielőtt megdermed a csoki, szórhatunk rá díszítő cukrokat is.

Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók kb. 40 db-hoz (2 tepsi):

  • 45 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 2 teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
  • 1 db tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • 15 dkg méz
  • 8 dkg puha vaj

A bevonáshoz:

  • Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium

Tovább a teljes recepthez >>>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!