Csak a Puffin

A süti, amiből morzsa sem marad: régi kedvencünk, a vaníliás kifli

Mai receptünk egy igazi klasszikus, a régi-régi kedvenc, a vaníliás kifli. Ha kint nincs is hó, ez a süti mindig emlékeztet egy picit az igazi fehér karácsonyokra.

A süti, amiből morzsa sem marad: régi kedvencünk, a vaníliás kifli

Nem telt el úgy karácsony gyerekkorunkban, hogy ne lett volna a zserbó mellett egy adag vaníliás kifli is az ünnepi asztalon, és a mai napig szívesen sütjük, előbb a nagymamák, majd az anyukák, most mi, gyerekek, és hamarosan a mi gyerekeink is. A megsárgult lapokon ott a recept, a klasszikus nagyiféle almás pite, zserbó és bejgli mellett. Az omlós vaníliás kifli a mai modern kekszek, sós ropogtatnivalók és édességek között is megállja a helyét.

Elkészítése egyszerű, maga a kész süti pedig tartós, így akár már az ünnepek előtt egy héttel is el lehet készíteni. Hagyományosan zsírral készül ez a recept, de lehet vajjal helyettesíteni a zsírt, a diót pedig ízlés szerint mandulára vagy mogyoróra is cserélhetjük.

Mi még a régi szokás szerint vanillincukorral elkevert porcukorban forgattuk meg a kis kifliket, de lehetne vaníliarúd kikapart magjaival ízesített porcukrot is használni.

Elkészítési idő: 35 perc + 1 óra pihentetés

Hozzávalók 2-3 tepsihez:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg sertészsír
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 db tojás
  • pici tej (esetleg)
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor

Tovább a teljes recepthez >>>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!