Csak a Puffin

Marcipános karácsonyi süti

Még egy egyszerű kevert süteményből is lehet szép és finom ünnepi desszert. Ez a marcipános süti például az ünnepi asztalon is jól mutat majd!

Egyszerűből szépet: marcipános karácsonyi süti

Elkészítése nagyon egyszerű, muffinformában is kisüthető, de ha van különlegesebb sütőformánk, akkor érdemes az ünnepekre abban sütni. Adhatunk hozzá – a lisztmennyiség arányos csökkentésével – egy kis holland kakaóport, vagy akár apróra vágott csokoládét is, mert a kakaós-csokis ízek nagyon jól harmonizálnak a marcipánnal. Vanília helyett fűszerezhetjük őrölt fahéjjal vagy mézeskalács-fűszerkeverékkel, esetleg őrölt gyömbérrel, kardamommal is.

A kész süteményt meglocsolhatjuk olvasztott csokoládéval, de kínálhatunk mellé akár egy kis fagylaltot is, vagy gyümölcsszószt. Jól illik hozzá a málna- vagy áfonyalekvár, és egy kis házi narancslekvárral vagy narancspudinggal is nagyon finom. Lehet belőle desszert, vagy egy forró teával kísérve ünnepi reggeli vagy vendégváró sütemény is.

Hozzávalók kb. 10 db-hoz:

  • 25 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1 db Dr. Oetker Bourbon Vaníliarúd
  • 26 dkg liszt
  • 2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 10 dkg Dr. Oetker Marcipán

Tovább a teljes recepthez >>>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!