Csak a Puffin

Fokhagymás-rozmaringos sült camembert

Ha egyszer valami igazán finomat akartok enni vacsorára, akkor ezt próbáljátok ki! Nagyon egyszerű, és bár ellenjavallott első randin az erős fokhagyma érintettség miatt, minden más esetben szívből ajánlom. Friss baguette-et tunkolgatni az olvadt fokhagymás-rozmaringos camembert-be – hát nem sok jobb dolog van ennél.

camembert013

Hozzávalók:
1 fadobozos camembert
néhány gerezd fokhagyma
1 ág friss rozmaring
friss baguette

  1. A camembert-t kivesszük a dobozból, kicsomagoljuk a papírból, majd visszatesszük a doboz alsó részébe. Van, aki ilyenkor még egy madzaggal körbekötözi, én ezt néha elfelejtem, de soha nem volt gond belőle.
  2. Megpucolunk pár fokhagymagerezdet, és kisebb darabokra vágjuk.
  3. A camembert-be késsel kis bemetszéseket csinálunk, ezek egy részébe szúrjuk a fokhagymadarabkákat, a többibe pedig rozmaringot dugdosunk.
  4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, a fokhagymás-rozmaringos camembert-t egy sütőlapra helyezzük, és kb.25 percig sütjük.
  5. Friss baguette jár hozzá, azzal tunkoljuk a szuperfinom olvadt, fokhagymás-rozmaringos sajtot.

Meg lehet locsolni egy kis fehérborral is a camembert tetejét sütés előtt, de nagyon finom pl. áfonyalekvárral, dióval, almával is.

camembert-04

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Fehérvári Rozália says:

    Nem volt időm fotozni mert olyan gyorsan neki estunk 😉 engedelmeddel belinkelném az oldalamra.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!