Csak a Puffin

A tökéletes hétvégi reggeli

Na jó, velem lehet beszélni, ez hétköznap is tökéletes reggeli lenne. Az alapelv ugyanaz, mint a bundás kenyérnél, csak itt kalácsot (vagy más édes péksüteményt, pl. brióst) bundázunk vaníliás-tejszínes tojásban, és nem zöldségeket eszünk hozzá, hanem gyümölcsöt és isteni finom túrókrémet. Apropó: ha marad a túrókrémből, nyugodtan bekanalazhatjátok magában is, vagy pohárba adagolhatjátok és friss gyümölccsel, vagy akár csokisziruppal megtámogatva ebéd utáni poharas desszertnek is tökéletes lesz.

bundas kalacs

Hozzávalók:

kalácsszeletek – legjobb a házi:)

A bundázáshoz:
2-3 db tojás
fél dl habtejszín (nem felverve) / ha nincs, jó a tej is
fél rúd vanília kikapart magjai
1-3 evőkanál cukor

A sütéshez:
kevés sótlan vaj

A túrókrémhez:
20 dkg túró
20 dkg mascarpone
3-4 evőkanál porcukor
1 lime reszelt héja
kevés málna/eper

A tálaláshoz:
málna/eper/barack
szeletel mandula

 

  1. Először elkészítjük a túrókrémet: a túrót, mascarponét, porcukrot limehéjat egy tálba mérjük, és habverővel, vagy botmixerrel simára keverjük. Hozzáadunk pár szem villával enyhén szétnyomkodott gyümölcsöt és márványosan elkeverjük benne.
  2. A kalácsot felszeleteljük, egy serpenyőben vajat hevítünk.
  3. A tojásokat villával felverjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliát, tejszínt, majd megmártjuk benne a kalács szeleteket, de nem áztatjuk sokáig, épp csak megmártjuk, hogy mindenhol bevonja, és már vesszük is ki. A vajon mindkét oldalukat megsütjük, majd a túrókrémmel és friss gyümölccsel tálaljuk.(Úgy még jobb, ha a gyümölcsöt egy kis lábasban pár percig rotyogtatjuk, közben tányér hátlapjával enyhén szétnyomkodjuk, hogy levet eresszen, és aztán ezt adjuk a túrókrém és a bundás kalács mellé. De ha erre nincs idő, akkor a friss gyümölccsel is tökéletes lesz.)

 

bundas kalacs 2

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!