Csak a Puffin

Egyszerűen tökéletes: csokitorta eperrel

Szerintem ezt szeretni fogjátok: egyszerű elemekből áll össze, bárki meg tudja csinálni, cserébe’ a végén egy egészen szép kis tortát kapunk. Természetesen ez is jól variálható: lekvár helyett kerülhet a tortalapok közé csokikrém, citromkrém, vaníliakrém is, a tetejére eper helyett mehet málna, esetleg barack is, szóval nyugodtan próbálkozzatok, nem lehet elrontani.

csokitorta eperrel
Hozzávalók a tortalapokhoz:

4 db tojás
8 dkg vaj
7 dkg cukor
1 tasak sütőpor
12 dkg búzaliszt

A csokiglazúrhoz:

10 dkg étcsokoládé
1 dl habtejszín
1 evőkanál méz
1 evőkanál cukor

A tetejére és a belsejébe:

10 dkg eper
néhány evőkanál (eper) lekvár
5 dkg szeletelt mandula

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk 2 db 18 cm átmérőjű tortaformát (vagy 1 db magas falút).

2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral és a puha vajjal.

3. A cukros-vajas tojássárgákhoz hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd ha kikevertük, óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal.

4. A masszát a sütőformákba öntjük és 20-25 percig sütjük. (Ha egyben sütjük, akkor tovább kell sütni!) Tűpróbával teszteljük. Ha kész, hűlni hagyjuk.

5. Közben elkészítjük a csokiglazúrt: A tejszínt, a cukrot és a mézet egy kis lábasban forrásig melegítjük, beletördeljük a csokit és addig kevergetjük, míg el nem olvad a csoki és szép krémet nem kapunk. Kicsit félretesszük hűlni, sűrűsödni.

6. Ha a sütemény kihűlt, akkor (ha egyben sütöttük, félbevágjuk) összeállítjuk a tortát: Az alsó lapot tányérra helyezzük, megkenjük lekvárral, majd ráhelyezzük a másik lapot és bevonjuk a csokiglazúrral. Hűtőben hagyjuk dermedni.

7. Friss eperrel és száraz serpenyőben pirított mandulával tálaljuk.

csokis epertorta

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!