Csak a Puffin

Márványos kuglóf (márványkuglóf)

Úgy elszaladt ez a pár hónap, hogy még nem is mondtam el itt, hogy megint megjelent 10 receptem a fantasztikus Nők Lapja Konyha Desszert különszámában. Még kapható, úgyhogy gyorsan szerezzétek be, ha eddig még nem tettétek.

Annyira, de annyira jó érzés. Köszi mindenkinek, hogy ez is összejött:) Ezúttal klasszikus (nagymamás) és olcsó recepteket készítettem a magazinba, ez a kuglóf volt az egyik.

kuglof 02 00

Hozzávalók 11 cm magas, 22 cm átmérőjű kuglófformához:
25 dkg puha vaj
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
3 tojássárgája
3,5 dl + 2 evőkanál tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 csipet só
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és kivajazunk-kilisztezünk egy kuglófformát.
  2. A puha vajat kikeverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tojássárgákat és 3,5 dl tejet, és alaposan elkeverjük.
  3. Egy másik tálban összeforgatjuk a lisztet, a sütőport és a sót, majd folyamatos keverés mellett a lisztes keveréket a vajas tál tartalmához adjuk, és csomómentesre keverjük.
  4. A tészta 1/3 részét egy másik tálba öntjük, és hozzáadjuk a maradék 2 evőkanál tejet, és az 1 evőkanál kakaóport.
  5. A világos tésztát a kuglófformába kanalazzuk, úgy, hogy közben 1-1 kanál barna tésztát is hozzáadunk. A végén villával, vagy kés hegyével kicsit bele-belehúzunk a tésztába, hogy márványos legyen.
  6. Sütőbe toljuk, és kb. 50 percig sütjük, úgy, hogy az első 25 perc elteltével alufóliával fedjük le a tetejét, és úgy sütjük tovább.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!