Csak a Puffin

Vaníliás csokis tekercs

Na akkor újra itt fiúk-lányok, vége a 40 receptes Dr. Oetker sorozatnak. Visszatérünk a normál kerékvágásba, köszi, hogy olvastátok azokat is, még ha kicsit másabbak is voltak, mint a szokásos puffinos-posztok:) Azér’ hihetetlen, hogy 3 héten keresztül kb. minden egyes nap sütöttem valamit, de volt, hogy egyszerre több sütit is, és a sors úgy intézte, hogy pont aznap törjem össze magam – vagy legalábbis a bokámat – , amikor az utolsó recepttel is elkészültem. Nem hamarabb, nem később, hanem pont aznap. Pont le tudtam adni mindent, és pont nem tudtam átadni magam a nagy szabadságnak:) Tudom-tudom, lehetne ebbe belemagyarázni sok mindent, de én nem vagyok ilyen belemagyarázós – ez így történt és kész:) Egy a lényeg, hogy kezdek helyrejönni, és már a sütési kedvem is visszatért, úgyhogy itt vagyok megint, sziasztok drága jó kis puffinosok.

csokis tekercs 02

Hozzávalók:

A tésztához:
6 db tojás kettéválasztva
12 dkg porcukor
1 rúd vanília kikapart magjai
4 dkg cukrozatlan kakaópor
fél teáskanál sütőpor

A csokikrémhez:

8 dkg puha vaj
10 dkg étcsokoládé
15 dkg mascarpone
4 evőkanál porcukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor

  1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy nagy tepsit.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét a porcukor 1/3 részével kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék porcukorral és a vaníliával fehéredésig keverjük, és ha mindkettő kész, akkor a fehérjehabot óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk a sárgájával. Vigyázunk, hogy ne nagyon törjön a hab.
  3. A kakaóport és a szódabikarbónát összekeverjük és a tojásos keverékbe szitáljuk és óvatosan összekeverjük.
  4. A masszát a sütőpapíros tepsibe öntjük, elegyengetjük és kb. 15-18 perc alatt készre sütjük.
  5. Amíg sül, benedvesítünk egy tiszta konyharuhát, és amikor kész a piskótánk, még melegen átemeljük erre a konyharuhára úgy, hogy a sütőpapíros rész legyen felül. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt róla és még melegen felcsavarjuk a hosszabbik oldalánál fogva. Így, üresen feltekerve hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. A krémhez az étcsokit megolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit hűlni. Ha már nem forró, de még nem is dermedt meg, a puha vajat kikeverjük a porcukorral, a mascarponéval, majd hozzáadjuk a csokit és simára keverjük.
  7. A kihűlt sütilapot kitekerjük, megkenjük a krémmel, majd újra feltekerjük. Hűvös helyen pihentetjük 1-2 órát. (Hűtőben is jó.)

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!