Csak a Puffin

Kezdődhet a tavasz! Itt az idei első epres morzsasüti!

A morzsasüti mindig jót jelent: azt jelenti, hogy itt a tavasz, jönnek a friss gyümölcsök és a jobbnál jobb gyümölcsös desszertek. Ez az az édesség, amit bármikor szívesen viszünk vendégségbe, tavaszi vagy nyári kerti partikra, mert nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el, annyira finom az édeskés tészta és a savanykás gyümölcs párosa.

A gyümölcsöket szezon és ízlés szerint változtathatjuk: télen az alma és a körte a megmentőnk, tavasszal már jöhet az eper, majd szinte minden nyári gyümölcs: isteni finom piros bogyós gyümölcsökkel, sárga- és őszibarackkal is, hogy a szilvás morzsasütiről már ne is beszéljünk!!

Ha nincs idő a hűtőben való pihentetésre, akkor a tészta hűtés nélkül is rámorzsolható a gyümölcsre, úgy is jó lesz. (Ebben az esetben nem kell gombóccá gyúrni a tésztát, elég, ha összemorzsoljuk az alapanyagokat – víz nélkül – és rászórjuk a gyümölcsre.) A tészta készülhet liszt helyett darált mogyoróból, mandulából, dióból, vagy akár apróbb szemű zabpehelyből – vagy ezek keverékéből is.

Tálaljuk langyosan magában, tejszínhabbal, vagy egy gombóc vaníliafagylalttal!

Apa kezdődik!!! Jönnek az isteni gyümölcsös sütik!!

Hozzávalók:

A gyümölcsös alaphoz:

  • 1 nagyobb alma
  • 1 db körte
  • 10-15 dkg eper/málna/áfonya
  • 1 csomag Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor

A morzsához:

  • 12,5 dkg finomliszt
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • 6 dkg hideg vaj felkockázva
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál hideg víz

Kattints tovább a teljes recepthez >>>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!