Csak a Puffin

Ilyen egy tökéletes hibrid süti: kakaós csiga és muffin egyben

A kakaós csiga az egyik legnépszerűbb péksütemény, egy igazi klasszikus comfort food, aminek nagyon nehéz ellenállni. Mi, felnőttek is könnyen elcsábulunk, de ha a gyerekeken múlna, valószínűleg kakaós csiga lenne a reggeli minden egyes nap.

Ha nem is minden nap, de alkalmanként tényleg megérdemlünk egy jó kakaós csigát. Ha pedig eljön ez a nap, akkor érdemes otthon nekiállni, mert a házilag készített kakaós csiga még a boltinál is sokkal finomabb.

Elkészítésekor érvényes a kelt tésztákra jellemző három fontos szabály: a tej ne legyen forró, a lisztet szitáljuk át, és tartsuk be a kelesztési időket. Formázása úgy indul, mint minden más csigáé: a kinyújtott, töltelékkel megkent tésztát feltekerjük, feldaraboljuk, majd az így kapott csigákat lefektetjük. Ennél a muffinsütőben sütött kakaós csigánál annyival egészül ki a formázási folyamat, hogy a kapott csigákat alulról kézzel picit megnyomjuk, hogy a középső rétegek egy picit púposan kiemelkedjenek. Így ültetjük a tésztákat a muffinsütő mélyedéseibe.

A kakaós tölteléket feldobhatjuk egy kis reszelt narancshéjjal, vagy akár citromhéj és őrölt gyömbér keverékével is, de nagyon finom őrölt fahéjjal, csokis mogyorókrémmel vagy vaníliakrémmel töltve is.

 

Két kedvenc egyben: készíts te is kakaós csiga muffint!

Hozzávalók 12–16 db-hoz:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 3 dl tej
  • 6 dkg vaj megolvasztva
  • 5 dkg porcukor
  • csipetnyi só

A töltelékhez:

  • 7 dkg vaj
  • 7 evőkanál cukor
  • 2-3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Tovább a teljes recepthez.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!