Csak a Puffin

Túrós táska - ha finom reggelit akarsz, ezt kipróbálod

A túrós táska egy igazi klasszikus péksütemény, ami tökéletes reggeli vagy tízórai, kirándulásokon, túrákon ideális elemózsia lehet, de egy tartalmas leves után akár desszertként is megállja a helyét.  Függetlenül attól, hogy milyen alkalomból készül, az biztos, hogy soha nem marad belőle egy morzsa sem (különösen ha egy bögre kakaó is kíséri). Olyan finomság, amit a gyerekek is bármikor szívesen megesznek, főleg ha az elkészítésében is részt vettek.

A jó hír az, hogy ilyet nemcsak a nagymamák tudnak! Csak egy jó recept és egy kis idő kell hozzá, és bárki elkészítheti házilag is!

Az elkészítésétől nem kell félni, három dologra érdemes figyelni: a lisztet szitáljuk át, a tej ne legyen forró, és tartsuk be a kelesztési időket! Formázásnál pedig egyedül arra kell vigyázni, hogy ne tömjük meg túl sok töltelékkel, mert akkor szétnyomhatja sütés közben a túró a tésztafüleket. Készíthetünk nagyobb darabokat is, de a közepes és kisebb méretű túrós táskák a legjobbak, mert azokban még jobban érvényesül a túrós töltelék íze a tészta mellett.

Túrós táska - jobb, mint a pékségben!

 

Hozzávalók kb. 15 db közepes méretű túrós batyuhoz:

  • 2,5 dl tej
  • 1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 45 dkg búzaliszt
  • 10 dkg cukor
  • 7 dkg vaj
  • csipetnyi só

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 zacskó Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
  • 1 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanillincukor
  • 1 nagyobb tojássárgája
  • 10 dkg mazsola

A lekenéshez:

  • 1 db tojás

 Tovább a teljes recepthez.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Sándorné Bondár says:

    Most sütöttem meg és Nagyon nagy sikere van!!!!!!

  2. szalma.adri20@gmail.com says:

    tuti kipróbálom, nagyon jól néz ki…de elviselnék egy kiadós reggelit, amit nem nekem kell elkészítenem…vagy netán az 1 millió… http://bit.do/nyeroactimel . megyek is actimelt venni


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!