Csak a Puffin

Narancsos-csokis kalácspuding

Itt ér véget minden diéta. Legalábbis a narancs-csoki rajongótábor tagjainál mindenképpen. Na jó, ha elfogyott a kalácspuding, vissza lehet térni a jó útra, nem azt mondom, hogy innen aztán nincs visszaút, de tény, hogy ennek tényleg nehéz ellenállni. Frissen, épp csak nem forrón… huh.

kalacspuding2

Hozzávalók:

150 g kalács
3 dl tej (lehet nyugodtan 4 dl is)
fél dl habtejszín (nem felverve)
1 db tojás
1 narancs reszelt héja
5-8 dkg étcsokoládé
fél rúd vanília kikapart magjai
2 evőkanál cukor

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy kisebb sütőtálat.
  2. A kalácsot felkockázzuk, az étcsokit durvára vágjuk.
  3. A tejet, a habtejszínt, a narancs reszelt héját, a tojást, a cukrot és a vaníliát egy tálba mérjük, és jól összekeverjük.
  4. A kalácsot beleszórjuk a tejes keverékbe, megforgatjuk, hogy mindenhol érje, majd az egészet átöntjük a sütőtálba. Beleszórjuk a durvára vágott étcsokit és sütőbe toljuk kb. 25 percre.

kalacspuding

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!