Csak a Puffin

Gyors ebéd Jamie-től: sült (ál) chilis bab

Na ez olyan tipikus Jamie-s pikk-pakk ebéd, amit olyan egyszerűen összedob 5 perc alatt, lazán magyarázva, hogy mi történik, mintha kb. azt mutogatná el, hogy kell vizet önteni egyik kancsóból a másikba. Véletlenül akadtunk rá a videóra, Brúnó szokta ugyanis kérni, hogy esténként még nézzünk meg egy Jamie-videót is, és így találtunk rá erre a “cajun steak” című videóra, amit aztán még kétszer megnéztünk, és másnap már be is vásároltunk hozzá. A 15 perces könyvében szerepel ez a recept, és bár nem 15 perc, 30-35 alatt tényleg elkészült. És teljesen jó. Tartalmas, finom, új. Jó na!

01 jamie chilis bab

Hozzávalók:

2 db konzerv vörös bab (400 g/konzerv)
1 db konzerv darabos paradicsom
BBQ szósz
10 dkg cheddar sajt
pici olaj

2 szelet hátszín vagy más hús
só, bors, pirospaprika
pici olaj

  1. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, közben a babot lecsepegtetjük. Ha az olaj forró, ráöntjük a babot és pár percig pirítjuk. Meg-megkeverjük, hogy ne égjen oda, de ha egy picit repedezik, pirulgat, az nem baj. Hozzáadjuk a szószt – ezt Jamie nem bolti BBQ szósszal oldja meg, hanem a lenti recept szerint, de nálunk most bolti szósz játszott), elkeverjük, majd ráöntjük a paradicsomot és összeforraljuk. A végén ráreszeljük a cheddar felét és belekeverjük.
  2. Ha besűrűsödött, akkor átöntjük egy olyan sütőtálba, ami bírja a sütőt is, ráreszeljük a maradék cheddart és 200 fokon sütjük 15-20 percig.
  3. Közben a húst is előkészítjük és amikor a bab már majdnem teljesen kész van, akkor megsütjük: szóval a húst bedörzsöljük sóval, borssal  és pirospaprikával (plusz esetleg kakukkfűvel), egy picit olajat hevítünk egy serpenyőben, majd ráhelyezzük a hússzeleteket és percenként forgatjuk, kb. 4 percen keresztül. Ha kész, pihentetjük 3 percig egy jénaiban lefedve, majd szeletelve tálaljuk.

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!