Csak a Puffin

Gordon Ramsay szuperegyszerű brokkolikrémlevese

Se hagyma, se krumpli, se tejszín, (pláne nem főzőtejszín), se semmi, csak brokkoli, víz, só, bors és kész is:) Egyszerűbb nem is lehetne, de pont így jó. Kecskesajttal és dióval tálalva tökéletes. Majdnem olyan jó, mint egy süti:)

brokkolikremleves gordon ramsay

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej brokkoli
  • 3 tk. só
  • frissen őrölt fekete bors (4-5 tekerés a malommal)
  • víz
  • olívaolaj
  • kecskesajt tálanként 2 szelet
  • dióbél tálanként 5 db

Egy nagy lábasban vizet forralunk, hozzáadunk egy nagy csipet sót, majd a rózsáira szedett brokkolit, újabb csipetnyi sót, és magas lángon újra felforraljuk (4-5 perc). Érdemes már ekkor felszeletelni a kecskesajtot. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzhelyről, leszűrjük (a főzővizet megőrizzük!!), és a brokkolit egy mixer táljába tesszük. A főzővízzel felöntjük kb. a brokkoli magasságáig, még forrón krémesre turmixoljuk, majd kóstolás után ízlés szerint újra sózzuk. A tányérokba néhány szem dióbelet teszünk, ráhelyezzük a kecskesajtszeleteket, borsot darálunk rá, és köré öntjük a brokkolikrémlevest. Kevés olívaolajat csepegtetünk rá, és tálaljuk.

brokkolikremleves 2 gordon ramsay

És íme a video hozzá. Nem én vagyok, hanem Gordon:)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!