Csak a Puffin

Bazsalikomos túróval töltött csirkecomb sült zöldségekkel

A laktózmentes menü 2. fogása, ami nem elég, hogy laktózmentes, de még gluténmentes is, úgyhogy teljes a boldogság. A leves egy fahéjas körtekrémleves volt mandularopogóssal, azt itt találjátok.

toltott csirke

 

Hozzávalók:

6 db csirkecomb
40 dkg laktózmentes túró (Magic Milk
nagy maroknyi friss bazsalikomlevél
2 db tojás
só, bors

fél kg sárgarépa
2-3 nagyobb darab édesburgonya
2-3 nagyobb darab krumpli
2-3 fej lilahagyma
2 fej fokhagyma
olívaolaj
só, bors

 

  1. A répát, a krumplit és az édesburgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk. A lilahagymát megpucoljuk és 4 vagy 8 cikkre vágjuk. A fokhagymát gerezdekre szedjük és megpucoljuk (vagy Jamie-módra simán félbevágjuk pucolás nélkül). Az édesburgonya és a lilahagyma kivételével a zöldségeket egy tepsibe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk, és 200 fokos (légkeveréses) sütőbe toljuk.
  2. A csirkecombokat alaposan megmossuk, sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk 10 percig. Közben a bazsalikomot felaprítjuk és a túróhoz adjuk, sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a tojásokat és alaposan összekeverjük.
  3. A csirkecombok bőre alá púpozzuk a tölteléket, majd egy hőálló sütőtálba tesszük őket és alufóliával lefedve a sütőbe tesszük.
  4. A zöldségeket közben tovább sütjük, csak eggyel alacsonyabb polcra tesszük a sütőben. Kb. ekkor érdemes hozzáadni az édesburgonyát és a lilahagymát is – ezeknek ugyanis kevesebb idő is elég.
  5. A csirkét kb. 35 percig sütjük lefedve, majd eltávolítjuk az alufóliát és további kb. 25 percig sütjük. Kb. eddigre a zöldség is elkészül, de azért folyamatosan ellenőrizgessük és néha forgassuk is át egy picit menet közben.

A recepthez idén is Magic Milk termékcsaládból választottam a túrót, jó sok laktózmentes termékük van, majd még a többi fogásban is látjátok. Itt találtok egyébként tippeket, recepteket is. Zöld-lelkűeknek külön öröm, hogy a Tetra Pak dobozú habtejszín és a tej oldalán van egy FSC jelzés, ami azt jelenti, hogy a dobozk papírjához felhasznált fa felelős erdőgazdaságból és egyéb ellenőrzött forrásból származik, ahol többek között újakkal pótolják a kivágott fákat. Ez azért nem rossz!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!