Csak a Puffin

A tökéletes keksz tízóraira - amerikai csokis keksz

Tízóraira és bármikorra. Reggelire forró tea/tej mellé, tízóraira, kirándulásra, bármikorra. Nagyon finom, szuper az állaga és gyakorlatilag párolog. Bevallom őszintén nem nagyon volt eddig kapcsolatom a teljes kiőrlésű és egyéb ilyen-olyan búzalisztekkel, de most minden előítéletem elszállt. Szuper ez a keksz na.

csokis keksz 2

Hozzávalók:
140 g  teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
140 g fehér tönkölybúzaliszt (én Nagyi Titka márkájút használtam mindkét lisztből)
160 g cukor
140 g hideg vaj
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
0.5 teáskanál só
2 evőkanál tej
1 tojás
80-100 g étcsokoládé
ízlés szerint (ha ropogósabban szeretjük a kekszet) 50 g zabpehely

  1. Az étcsokit  felaprítjuk, a hideg vajat felkockázzuk.
  2. Az alapanyagokat – a csoki kivételével – egy tálba mérjük és összegyúrjuk, úgy, hogy a legvégén hozzáadjuk a csokit is. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, sütőpapírral bélelünk ki két tepsit, és elővesszük a tésztát a hűtőből. Golyókat formázunk belőle, és a golyókat a tepsire helyezzük, majd tenyérrel kicsit kilapítjuk őket. Hagyjunk helyet a kekszek között, mert sütés közben is növekedni fognak még.
  4. 10-12 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (Nem kell megijedni, olyan, mintha még nem sült volna meg, de igen. Csak meg kell várni, míg kihűl.)

csokis keksz

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Katalin Csoltko says:

    Mennyei lett! Köszönöm, ez a recept az igazi! ❤

  2. Dokika says:

    🙂 köszi szépen, nagyon örülök neki!

  3. Katalin Horváth says:

    Ez a legfinomabb cdokis kekdz amit valaha sütöttem, dőt, ettem. Köszönet a receptért!
    (Tényleg elég 10-12 perc, így nem szárad ki.)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!