Csak a Puffin

Szaloncukor- és kókuszrúdgyárban jártam

Újabb üzemlátogatás, újabb “maci a málnásban” érzés. De komolyan. Most épp a keszthelyi központú Lissé édességgyárban voltam üzemlátogatáson, ami igen veszélyes, mivel háztól házig kb. 1 óra az út, tehát ha neadjisten az éjszaka közepén szaloncukoréhségem támadna, akkor most már tudom, hogy a távolság sem akadály, csak pár kikötővel arrébb kellene mennem és már bele is vethetném magam a szaloncukorkupacba, mint Dagobert bácsi a dollármilliói közé. Hát erre az üzemlátogatáson nem került sor, de sok másra igen.

A (z egyik) tulajdonos, Faluhelyi Ferenc vezetett minket körbe és mesélt sok érdekes történetet a kókuszrúd- és szaloncukorgyártás dolgairól. Kókuszrúd gyártásával indult a gyár, kezdetben napi 8000 db-ot gyártottak, amivel nagyjából életünk végéig ellennénk, ehhez képest ma már 100.000 db-ot gyártanak, ami hihetetlen mennyiség, ha belegondoltok. Napi 100.000 rúd. És az el is fogy! Tegye fel a kezét, akinek a bendőjében landol! Mert hogy nem az üzemben majszolják el, azt tanúsíthatom. Természetesen itt sem úgy veszik fel a dolgozókat, hogy “ki tud több kókuszrudat megenni 10 perc alatt”:), nem-nem. “Azt vesszük fel, akinek a kezéből mi is elfogadnánk az élelmiszert” és tényleg nagyon kedves, szorgos dolgozókkal találkoztunk, nem tudom, hogy én mennyire tudnék higgadt maradni a tízezredik szaloncukor ellenőrzése után…:)

A kókuszrúd mellett többféle szaloncukor is készül: a kereskedők kérésére most még ugyan van pár bevonós termék, de ezeket a jövőben szeretnék teljesen kivonni a forgalomból és szigorúan csokival bevont termékeket gyártani.  Idén kb. 200 tonna szaloncukrot gyártottak. 200 tonnányit, nem írtam el, tényleg. Azért az mennyiség… Kisiskolásoknak szép kis matekfeladat lehetne, hogy ha minden család 100 db szaloncukrot akaszt egy karácsonyfára és 1 db szaloncukor 10 gramm, akkor hány karácsonyfára elegendő szaloncukrot gyárt a Lissé. Na? Igen, szerettem a matekot na.

De hogy visszatérjünk a lényegre, képzeljétek, már Szlovákia és Csehország is kezdi vinni a szaloncukrot. Jövőre már lehet, hogy breaking news lesz a CNN-en, ahogy Obama is elfogyasztja az első szaloncukrot. Gondolom, azt a magyar üzemek sem bánnák:)  A minőséggel nem lehet gond, itt a Lissé-nél minőségi alapanyagokkal dolgoznak, a csoki belga, a marcipán lübecki, az aszalt szilva, a mazsola és az aszalt sárgabarack is jó minőségű termék, nem spórolnak az alapanyagon, érezhető is a termékeken.

A cég most éppen bővítésre készül: a meglévő hatalmas üzem mellé újabb üzem épül, és a meglévő termékek köre is bővül: új desszertcsalád készült nemrég, szívdesszertek, csokirudak és tallérok is készülnek a gyárban, szépek és finomak nagyon, kóstoltam párat és nem bántam volna, ha a Mikulás is megtömi a kiscsizmámat vele!

És akkor JÁTÉK! A cég felajánlásának köszönhetően 3 kg szaloncukrot sorsolunk ki. A kérdés egyszerű, írjátok meg ide, a Facebook posztom alá, hogy az alábbi szaloncukrok közül melyik a kedvencetek! Csak egy választ írjatok légyszi, mert a végén a nyertes azt az egy ízt fogja megnyerni, amit írt. A játék december 16. délig tart, sorsolás még aznap, eredményhirdetés is még aznap és így a nyertes még karácsony előtt megkapja a szaloncukrot. Szóval akkor melyik a kedvenc az alábbiak közül?

  • marcipános
  • szilvás-marcipános
  • zselés
  • kókuszos
  • rumos-kakaós-kekszes?

ITT várom a válaszokat! Hajrá!

————-

A játéknak vége, köszönjük a lelkesedést. A nyertest kisorsoltuk, nem más, mint Gárdos Adrienn. Gratulálunk, kérlek, írj egy emailt nekem, hogy egyeztetni tudjuk a postázást.

IMG_20151202_101617 (1)

IMG_20151202_113512

IMG_20151202_115635

IMG_20151202_121310 (1)

IMG_20151202_121711 IMG_20151202_121541

IMG_20151202_121620

IMG_20151202_122004

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!