Csak a Puffin

Brownie-golyók

Magyarul a legcsokisabb csokigolyók. Nem kell hozzá más, csak egy adag brownie, vagy egy kis maradék brownie és már lehet is gombócozni. Hogy mi értelme? Hát egy kicsit tömörebb, más érzés, mint a szeletekre vágott brownie, és egyébként is vannak olyan helyzetek, amikor jobb egy gombóc, mint egy szelet süti.

brownie golyo

Hozzávalók egy kisebb tepsihez (kb. 20×22 cm-es)

  • 300 g vaj
  • 100 g étcsokoládé
  • 60 g cukrozatlan kakaópor
  • 140 g liszt
  • 2 csipet só
  • 4 tojás
  • 240 g cukor (vagy kevesebb, akár felezhető is)

 

  1. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét és kevergetjük, míg a csoki el nem olvad. Lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
  2. A kakaóport összeforgatjuk a liszttel és a sóval.
  3. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy kb. 20×22 cm-es tepsit.
  4. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott csokis keveréket és összekeverjük. Beleszórjuk a kakaóporos lisztet, kikeverjük, majd a kész masszát az előkészített tepsibe öntjük.
  5. 25 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Ha kihűlt, szétmorzsoljuk és összegyúrjuk. Ezen a ponton adhatunk hozzá natúr krémsajtot/mascarponét, hogy jobban összeálljon, de lehet ez a “ragasztó” narancslekvár vagy málnalekvár is, akkor is nagyon jó lesz.
  7. A kész golyókat pucéron hagyjuk, vagy aprított csokiban forgatjuk meg és tálalásig hűtőbe tesszük.

 

Ha keresnél a facebookon, itt találsz.

 

brownie golyok2

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anikó Gaál says:

    a csokis az igazi 🙂 ki is néztem a következő csokis receptem, nézzétek itt milyen jók vannak http://bit.do/sutisoldal


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!