Csak a Puffin

Kávés keksz kávés csokikrémmel

Pörög a csoda Saeco kávégép, pörög pörög és nem lehet nem szeretni. Már egészen megszoktuk, hogy ott van a pulton, nagyon fura lesz, ha hirtelen nem lesz ott. A gépnél jobban csak a finom kávéja fog hiányozni, de legalább addig élvezzük, amíg itt van. Hamar kiokosodtunk és már tényleg szinte becsukott szemmel is megy a nyomogatás, aztán pillanatok múlva már kész is a kávé – hát nem mondom, a jóhoz könnyű hozzászokni na. A kotyogózás már eszembe sem jut… Így egy hónap alatt persze eljutottunk arra a pontra is, hogy várjuk a vendégeket, meg kalkulálunk, hogy mikor kinek lehetne még kávét kínálni – kicsit olyan, mint ahogy a nagyszülők tudnak vonulni a belvárosban a kisunokával és alig várják, hogy ismerősökkel találkozzanak és mindenkinek megmutathassák, hogy nekik van a legcukibb unokájuk. Szóval valahogy így vagyunk most a kávégéppel is. Várjuk tesómékat, hogy nekik is eldicsekedhessünk a csúcskávéval és közben egyesek – én – az állandó kávézás mellé passzoló sütikben gondolkodnak, hogy még jobban fokozhassuk a kávé-élményt. Most például ez a kis krémes keksz a kedvenc, de érzem én, hogy ősszel-télen még komoly, habos-babos sütik is fognak a kávéhoz készülni, mert megérdemli:)

keksz kavehoz

Hozzávalók a kekszekhez:
125 g vaj
50 g porcukor
125 g liszt
25 g cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál őrölt kávé

A krémhez:
1 dl habtejszín
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál vaj
1-2 teáskanál porcukor 1 teáskanál őrölt kávé

1. A kekszhez a puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és az őrölt kávét és alaposan összekeverjük. Hűtőbe tesszük kb. 1 órára, majd elővesszük és kis golyókat formázunk belőle.

2. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a golyókat, picit ellapítjuk őket és 180 fokos sütőben kb. 12 percig sütjük őket.

3. Közben a kávés csokikrémet is elkészítjük. A tejszínt felmelegítjük, beletördeljük az étcsokit és kevergetjük, míg teljesen el nem olvad a csoki. Ekkor hozzáadjuk a porcukrot, az őrölt kávét és végül a vajat is és simára keverjük.

4. A kihűlt kekszet kávé mellé kínáljuk, úgy, hogy egy kis tálkában a kávés csokikrémbe mártogathatjuk a kekszeket.

 

uj kávégépes kép

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!