Csak a Puffin

Gyümölcsös zabkása sütve

Ez is egyszerű, mint a sima porridge (zabkása), úgyhogy ha az megy, akkor ez is menni fog. A gyümölcs variálható, mehet bele a mostaniak helyett akár barack, meggy, banán, de még szilvával és almával is el tudom képzelni, szóval csak bátran. A tetejére is mehet dió helyett mandula, kesudió, mogyoró, vagy bármi más ropogós. Ja és ha a tej helyett növényi tejet használtok, akkor még tejmentes is. Na jöhet?

sult porridge_5703

 

Hozzávalók:
20 dkg zabpehely
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. őrölt fahéj
6 dl tej
4 evőkanál méz
1 db tojás
20-25 dkg friss gyümölcs (nálam most eper, málna, szeder, áfonya vegyesen)
10 dkg dió

 

Folytatás a Funky Diet blogon. Hoppá:)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Károly Németh says:

    Kedves Judit!
    Ami a receptúrából kimaradt: só, olvasztott vaj (a tetejére csurgatva) e nélkül nagyon száraz lenne! Még valami: az apró zabpehely alkalmasabb, illetve kissé pirítsuk meg serpenyőben. Ettől sokkal intenzívebb lesz az ízvilága.

    Üdvözlettel: N. Károly mester cuki


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!