Csak a Puffin

Epres csokigolyó

Erre mondják azt puccosabb körökben, hogy “receptfejlesztés”:) Van egy már bevált recept, aztán okoskodsz egy kicsit, hozzáteszel valamit, kicsit alakítgatod, aztán lesz egy teljesen új dolog belőle. Jó is volt nagyon. Megérte az okoskodást:)

epres csokigolyo 2

Hozzávalók:

140 g vaj
50 g étcsokoládé
100 g cukor
30 g cukrozatlan kakaópor
2 db tojás
1 citrom reszelt héja
65 g liszt

kb. 75 g natúr krémsajt

apróbb szemű eper
zabkeksz  / de lehet helyette háztartási keksz, darált mogyoró, darált mandula, vagy akár simán kakaópor is

1. A vajat megolvasztjuk, ha megolvadt, beletördeljük a csokit és a cukrot és kevergetjük, míg az is elolvad. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy 18-20 cm átmérőjű tortaformát.

3. A csokis keverékhez hozzáadjuk a tojásokat, a citrom reszelt héját, keverjük-keverjük, majd a végén beleszórjuk a lisztet is. Összekeverjük és a masszát a tortaformába öntjük. 25-30 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

4. Ha teljesen kihűlt, de tényleg teljesen!!, akkor kézzel szétmorzsolgatjuk. Nekem ebből kb. 450 g morzsa lett. 150 grammonként kb. 25 g natúr krémsajtot adunk hozzá és összegyúrjuk.

5. Közben a kis apró epreket kicsumázzuk, megmossuk és amennyire lehet, felitatjuk róla a vizet.

6. Az összegyúrt masszából kis adagokat tépkedünk, ellapítjuk, közepükbe 1-1 szem epret teszünk és összegyúrjuk.

7. A zabkekszet egy zacskóba tesszük és klopfolóval vagy sodrófával jól szétmorzsoljuk. Meghempergetjük benne a gombócokat és tálalásig hűtőbe tesszük őket.

epres csokigolyo

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Natália Balogh says:

    Nagyon jó a recept, bár tény, hogy van vele munka! 🙂 Majd megcsinálom az unokahúgaimnak hétvégén, biztos ez lesz az új kedvencük! 😀 Ide szoktunk ellátogatni, ahol hasonlót is lehet kapni egyébként: https://www.youtube.com/watch?v=P2eePfatrxw

  2. szalma.adri20@gmail.com says:

    van vele munka recept, de nekem nagyon tetszik 🙂 imád a család mindent ami eper, ezért is főztünk dzsemet hétvégén, télire is legyen már a jóból 🙂 ezt a receptet idén próbáltam először, küldöm neked is, mert Nekünk nagyon bevált http://glurl.co/befozok


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!