Csak a Puffin

Óriás túró rudi eperrel

Az íz a régi, a forma új, hogy ilyen nagymamis is legyen már a repertoir-ban, ne mindig csak a torták, minitorták, egyebek. Beugrott statisztának egy kis eper is, ha már úgyis mindenbe kerül, pont ebbe ne került volna? Hát most sem ártott, mondanom sem kell, ugye.

orias turo rudi eperrel

Hozzávalók:
50 dkg túró
2 dl habtejszín (nem felverve)
1 citrom reszelt héja
kb. 5 dkg porcukor
1 tasak zselatinfix (20 g)

15 dkg étcsokoládé
1 csepp étolaj

10-15 dkg friss eper

1. A túrót, tejszínt, citrom reszelt héját és porcukrot egy tálba mérjük és alaposan kikeverjük. A legvégén hozzáadjuk a zselatinfixet és elkeverjük.

2. Folpackkal bélelünk ki egy püspökkenyér formát és belekanalazzuk a túrós masszát. Jól lenyomkodjuk, elsimítjuk a tetejét, ráhajtjuk a folpack széleit is és hűtőbe tesszük pár órára (vagy akár mélyhűtőbe is tehetjük 20-30 percre).

3. Ha megdermedt, elővesszük a hűtőből, a folpackot kihajtogatjuk, ráhelyezünk egy tálcát és átfordítjuk, majd lehúzzuk róla a folpackot.

4. A csokit megolvasztjuk, hozzákeverjük az 1-2 csepp étolajat, elkeverjük és rácsorgatjuk a nagy rudira:) Gyorsan kell haladni, mert egyből megdermed, mivel most vettük ki a hűtőből.

5. Eperszeleteket rakunk a tetejére és kész is. (A szeletelést ügyesen kell megoldani, repedni fog egy kicsit a csoki,  előre szólok:)

orias turo rudi fekvo

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!