Csak a Puffin

Epres-csokis pavlovás hab

Aki evett már csokis pavlovát, tudja, hogy ez csak jó lehet. Eper és csokis pavlova egy kis tejszínhabbal megerősítve? Naná, hogy szuper. Bárcsak mindig eperszezon lenne:)

csokisepresHozzávalók:

A mini adag pavlovához:
2 tojásfehérje
8 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
2,5 dkg étcsokoládé
3 dl habtejszín
2-3 evőkanál méz
20 dkg eper

1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. Ha kész, hozzákeverjük a kakaóport és a felaprított étcsokoládét.
2. A csokis-kakaós habot sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk és 150 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük/szárítjuk.
Ha kész, hagyjuk kihűlni.
3. Ha teljesen kihűlt, az epret megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk, a habtejszínt felverjük és hozzákeverjük a mézet.
4. Kiskanállal, vagy kézzel kis darabokat törünk a megsütött csokis habból és 1-2 dl-es poharak aljába szórjuk a darabokat. Rászórunk pár eperdarabkát és rákanalazunk 2-3 evőkanál felvert tejszínt, majd a tetejére szintén szórunk egy kicsit a csokis sütiből és pár szem eperrel díszítjük.

Ez pedig itt a facebook oldalam

eprescsokis

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!