Csak a Puffin

A csirkés tortilla, amit nem lehet abbahagyni

Így, ahogy mondom. Még akkor is letuszkolod az utolsó falatot, ha már azt hiszed, hogy nem megy. Ránézel és egyszerűen nem akarod/tudod otthagyni. Minden kell bele, úgy lesz jó, maximum a kukoricát lehet kihagyni, az úgysem segít a vonalainkon…:) Szeretni fogjátok, becsszó. Ja, és egy fontos dolog. Látszólag hosszú és sok mindent kell csinálni, de ha koncentrálsz és jó a logisztika, akkor 1 óra alatt megvan minden.

csirke tortilla stb 570

 

Hozzávalók kb. 4 adaghoz:
0,5 kg csirkemell filé
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt piros paprika
só, bors
5 evőkanál étolaj
2-3 fej lilahagyma
3 db kaliforniai paprika (vegyes színekben)
4 gerezd fokhagyma
1 lime (zöldcitrom) facsart leve

Az avokádókrémhez:
1 nagy avokádó
0,5 db lime facsart leve
1 evőkanál finomra aprított vöröshagyma
pici só

A paradicsomsalsához:
5 db paradicsom
1 kisebb fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
0,5 db lime facsart leve
só, bors
1 gerezd fokhagyma

Tortilla

tejföl
ízlés szerint kevés vajon párolt kukorica

1. A paradicsomsalsához az alapanyagokat késes aprítóba tesszük és krémesre aprítjuk.

2. Az avokádókrémhez az avokádót kettévágjuk, nagy magját eltávolítjuk, zöld húsát kikanalazzuk és villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a lime levét, a hagymát és a sót és kikeverjük.

3. A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk és egy tálba tesszük az összekevert fűszerekkel  és 2 evőkanál étolajjal együtt (koriander, római kömény, pirospaprika, só, bors, szétzúzott fokhagyma, lime leve). Alaposan összeforgatjuk és 10 percig pihenni hagyjuk.

4. Közben a kaliforniai paprikát és a lilahagymát felszeleteljük. 10 perc elteltével 3 evőkanál olajat hevítünk egy serpenyőben, rádobjuk a befűszerezett húst és közepesnél kicsit magasabb lángon lepirítjuk. Ha kész, kiszedjük egy tálba, a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadunk további 1-2 evőkanál étolajat és rádobjuk a paprika és lilahagyma szeleteket. 8-10 percig pirítjuk, majd visszatesszük a húst is, összeforgatjuk, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk és pár perc múlva elzárjuk alatta a lángot.

5. A tortilla lapokat megkenjük az avokádókrémmel és paradicsomsalsával (jöhet a tejföl is), rakunk rá a zöldséges húsból is és összehajtva vagy feltekerve tálaljuk.

 

csirke tortilla stb fekvo 570

 

(Egy korábbi Street Kitchen adásban készült, onnan jött a recept többé-kevésbé.)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!