Csak a Puffin

Epres-almás szupercrumble (lisztmentes)

Ennek a crumble-nak egyetlen egy baja van, de az nagy. Nem lehet eleget készíteni belőle. Ahhoz képest, hogy csak egy kis ebéd utáni nasinak indult, mindhárman teljesen odavoltunk érte. Az első falat után rájöttem persze, hogy hiba volt ilyen kis adagot készíteni, de van ilyen. Legalább a receptet rögzítettem, így könnyű ismételni.

epres crumble allo 2 570

epres crumble allo01 570

 

Hozzávalók:
kb. 15 dkg alma
15-20 dkg eper
fél citrom reszelt héja és kifacsart leve
1 evőkanál kukoricakeményítő (nem nagy gond, ha kihagyod)
5 dkg cukor
10 dkg vaj
5 dkg darált mandula
5 dkg aprószemű zabpehely

1. Az almát meghámozzuk és felkockázzuk (kb. 1×1-es kockákra), az epret kicsumázzuk és szintén feldaraboljuk.

2. A gyümölcsöket egy kb. 20 cm átmérőjű sütőtálba tesszük, meghintjük 1-2 evőkanál cukorral, a kukoricakeményítővel, ráreszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk a levét és összeforgatjuk.

3. A vajat felkockázzuk, a mandulát összekeverjük a maradék cukorral és a zabpehellyel és aztán összemorzsoljuk a vajjal.

4. A morzsát a gyümölcsökre szórjuk, kanalazzuk és 190 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

Langyosan a legjobb!!

Megtaláltok a facebookon is, ha nagyon keresnétek:) Itt az oldalam.

 

epres crumble 02 570

epres crumble 01 570

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!