Csak a Puffin

(Lisztmentes) szuperegyszerű diós keksz

Villámgyorsan elkészül, kicsit olyan, mintha csokis lenne, közben meg nem is, de cserébe liszt az nincs benne, úgyhogy egy fokkal feljebb léphetünk a bűnözésmentesség felé tartó létrán. Jó, a cukor az cukor, de mindent nem lehet kiiktatni, ha édességet akarunk. Megpróbálhatjátok alternatív édesítőkkel, de azért nem vállalok felelősséget:)

dios keksz 001

Hozzávalók:

16 dkg dióbél
8 dkg cukor
3 dkg cukrozatlan kakaópor
2 tojásfehérje
1 mokkáskanál házi vaníliakivonat

1. A diót ledaráljuk és félretesszük. A cukrot összekeverjük a tojásfehérjékkel és a vaníliakivonattal, majd hozzáadjuk a kakaóport és a darált diót és összekeverjük.
2. Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit és előmelegítjük a sütőt 160 fokra.
3. A masszából kis golyókat formázunk, a tepsire helyezzük őket és tenyérrel, vagy egy pohár talpával kissé ellapítjuk őket. 12-15 perc alatt készre sütjük.

dios keksz 2

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Zebra Red says:

    Kipróbáltam kókuszreszelékkel, mivel az volt itthon. Nagyon finom úgy is. 🙂

  2. Dokika says:

    csináltam már így is, úgy is:) felverve egy picit jobb.

  3. Szilvia Huszárszki says:

    A tojásfehérjét fel kell verni? köszi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!