Csak a Puffin

3 szuper fánk: a villámgyors, a klasszikus és az "egészséges"

Fánk a lelke mindennek, de legalábbis a január-februárnak biztosan. A hétvégi válogatás így most Nektek szól kedves fánkimádó olvasók. Íme a 3 kedvenc:

Villámgyors fánk, a nagy kedvenc. Recept itt. 

fank

Klasszikus szalagos fánk. Recept itt.

fank (1)

 

Almafánk, ami már szinte egészséges – leszámítva a lisztet…:) Recept:

Hozzávalók kb. 8-10 db almafánk készítéshez:
fél kg alma
4 dkg nyírfacukor
1 db tojás
15 dkg búzaliszt
fél tasak sütőpor
csipetnyi őrölt fahéj

Tálaláshoz: lekvár / porcukor / fahéjas porcukor

1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük és kicsit állni hagyjuk.
2. A tojást kikeverjük a nyírfacukorral és a reszelt almához adjuk.
3. A lisztet elkeverjük a sütőporral és az őrölt fahéjjal és az egészet az almás tál tartalmához adjuk és összekeverjük.
4. Olajat hevítünk egy serpenyőben, majd ha már forró, kanállal kis kupacokat adagolunk bele, kicsit formázzuk a kanál hátlapjával és mindkét oldalukat átsütjük.
5. Lekvárral, porcukorral, fahéjas porcukorral tálaljuk.

almafank

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!