Csak a Puffin

Recept sütipecséthez és kiszúrókhoz

A szezon egyik nagy kérdése, hogy “tudtok esetleg olyan tésztát, amiben megmarad a sütipecsét nyoma?” Mintha hirtelen minden háztartásban alapfelszereltség lenne a sütipecsét:) Így van ez jól, én már 4 éve mondom, hogy klassz kis “játék” ez, örülök, hogy egyre többen fedezitek fel, ahogy a kekszkiszúrókat is, mert az meg aztán pláne nagy móka – főleg gyerekekkel. De ahhoz meg ugye olyan recept kell, ami tartja az alakját és nem deformálódik sütés közben. Sütipecsétet egyébként itt vegyetek, a Gasztroshopban🙂

sutipecsetes 3

sutipecsetes 4

sutipecsetes 5

sutipecsetes keksz 2

sutipecsetes kekszek

Hát akkor íme a receptek, amiket tudtok használni hozzájuk:

Sima, omlós tésztás keksz– tehát a világos tészta receptje, amit én használtam ezekhez a fenti sütipecsétekhez és formákhoz:

Hozzávalók kb. 2-3 tepsihez:

50 dkg liszt
15 dkg cukor
1 csipet só
2 db tojás
25 dkg vaj
1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb. 1 órára.

2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit.

3. A hűtőből elővett masszát lisztezett gyúródeszkán lisztezett sodrófával több részletben kinyújtjuk, kekszkiszúró formákkal különböző formákat szaggatunk belőle, és tepsire helyezzük őket.

4. Ha megtelt a tepsi, kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Kakaós tészta – ki nem találnátok, de a barna!:) – ahhoz ezt a receptet használom.

kakaos-keksz1

És van egy gyömbéres mézeskalács keksz s is, ami tartja a formát, de ott a sütipecsét működésére nem esküszöm meg. Ennek a receptjét itt találjátok.

mezeskalacs_keksz_2

És volt egy ilyen mogyorós-csokis kekszem is, a kiszúrók ahhoz is jól használhatóak, sütipecsétet itt nem próbáltam. A receptjét itt találjátok.

mogyoros-keksz (1)

 

Ennél a lime-os/citromos – kókuszosnál pedig szintén sütipecsétet használtam.

Ami kizáró tényező: a sütőpor/szódabikarbóna – ha ilyet láttok egy receptben, akkor azt el se kezdjétek. Na és persze olyanokkal se próbálkozzatok, amit tenyérrel kell kilapítani és olyan “cookie” típusú keksz. Azok nem alkalmasak a kiszúrózásra, sütipecsétezésre.

kekszek 0889

 

kekszek 077

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!