Csak a Puffin

Duplán mézeskalácsos gombócok

Kifordítom, befordítom, így is, úgy is mézeskalácsos, mivel a tésztája is mézeskalácsos és a bundája is az. Nagyon klassz kis falatok ezek, karácsonykor pont jól jönnek. Ja, és az is jó benne, hogy két legyet üthetünk egy csapásra. Ha muffin/mini kuglóf formában sütjük, akkor ilyen szép kis süti is lehet belőle. Vagy fordítva. Eleve megsütjük a kuglófokat, aztán ami megmarad, azt szétmorzsoljuk és csinálunk belőle ilyen golyókat.

mezeskalacs golyok 2

Hozzávalók:
125 g vaj
30 g porcukor
fél vaníliarúd kikapart magjai
1 citrom reszelt héja
10 dkg cukor
2 egész tojás
125 g liszt
1 teáskanál mézeskalács fűszer
fél mokkáskanál sütőpor

50-100 g natúr krémsajt

A hempergetéshez:
1 evőkanál porcukor
1 teáskanál (vagy kevesebb) mézeskalács fűszer

 

1. A puha vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait és a citrom reszelt héját és alaposan összekeverjük.
2. A tojásokat kikeverjük a cukorral, ezt a vajas keverékhez adjuk és összedolgozzuk.
3. A liszthez hozzáadjuk a mézeskalács fűszert és a sütőport, összeforgatjuk és fokozatosan összekeverjük a tojásos tál tartalmával.
4. Szilikon sütőformába öntjük és 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
5. A kihűlt masszát kézzel szétmorzsoljuk – vagy aprítógépbe dobjuk és az elvégzi helyettünk. A porcukrot összekeverjük a mézeskalács fűszerrel.
6. 100 g morzsához hozzáadunk kb. 25 g krémsajtot és összegyúrjuk. Kis gombócokat formázunk belőle és meghempergetjük a mézeskalácsos porcukorban.

Ez pedig itt a facebook oldalam, ha érdekelne.

mezeskalacs golyok

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!