Csak a Puffin

Télapó itt van....a tányéron

Mostantól magasabb fokozatba kapcsolunk, jönnek sorban a puffintippek. Receptek, kreatív ötletek és minden, ami karácsonyos, de nemcsak gasztrosok és nemcsak saját anyagok, hanem minden, ami engem is inspirál és úgy gondolom, hogy Nektek is tetszene.

Kezdjük is a Télapóval. Ilyen jópofa dolgokkal lehet feldobni a hétvégi csomag/virgács projektet, nézzétek csak!

Ez talán a legjobban kivitelezhető. Kell hozzá egy kisebb, vastagabb típusú palacsinta (recept itt), sok tejszínhab, egy kis olvasztott csoki, hogy abból legyen a szeme és kiolvasztott mirelit eper a sapkához, plusz esetleg egy koktélcseresznye, hogy az legyen az orra.

 

Food_2

 

Ez az egyik legnépszerűbb Télapós ötlet, a baj csak az, hogy a Télapó szezon ritkán esik egybe az eperszezonnal, de ha olyan helyen éltek, ahol ilyenkor is lehet friss epret találni, akkor hajrá!  Eper kell hozzá, tejszínhab és olvasztott csoki a szeméhez.

331373-cute-food-strawberry-santa-claus

 

Ez szerintem nagyon cuki. Fehér pillecukor, rá egy vastag szelet banán, aztán tejszínhab vagy fehér pillecukor, rá eper és a csúcsára megint tejszínhab, az lesz a bojt a sapkán. A szeme olvasztott csokiból, a piros orra pl. M&M-s-ből is lehet.

Santa+Popper+1

 

 

Ez egy kicsit macerásabb forma: az alja alma, a fejét pedig talán habcsók és tejszínhab segítségével lehet összerakni.

8d012116c6ded5f6963ee4acfd762ad1

 

Végül a Télapó-pizza, amihez egy egyszerű pizza tészta kell és egy jó képes leírás. A recept itt, a leírás itt található:

 

exps35968_CWX1154012D1_WEB

A +1 pedig – valószínűleg az utóbbi évek egyik legnépszerűbb – képe a Pinteresten. Egy vastagabb típusú brownie-ra nyomunk tejszínhabot, rá egy szem friss epret és a tetejére a bojtot ismét tejszínhabból.

brownies-christmas-cute-food-santa-Favim.com-249290

 

 

A képek inneninneninnen, innen,és innen vannak egyébként.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!