Csak a Puffin

Olivás-kesudiós ragu

Ez az a fajta ebéd, amit valószínűleg nem ettél még, de mikor jóízűen belapátoltad a második tányérral is, akkor erősen elgondolkodsz, hogy vajon lehetne-e esetleg, hogy a héten minden nap ez legyen az ebéd. Egy dologra kell vigyázni, hogy közben ne fald fel az összes olívát és pirított kesudiót, mert akkor nem marad semmi az ételbe. Én szóltam!:)

olivas kesudios ragu_570

 

Hozzávalók 4-6 adaghoz:
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál olívaolaj
50 dkg darált sertéshús
1 doboz konzerv hámozott paradicsom
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
fél teáskanál őrölt fekete bors
20 dkg fekete magozott olíva
10 dkg natúr (sótlan) kesudió

1. A vöröshagymát megpucoljuk és felkarikázzuk.

2. Az olívaolajat egy lábasban felhevítjük, rádobjuk a hagymakarikákat és közepes lángon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és 10-15 perc alatt, közepes lángon – sűrűn kevergetve – morzsásra pirítjuk.

3. Közben egy száraz serpenyőbe szórjuk a kesudiót és néhány perc alatt megpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről és félretesszük.

4. Ha a hús morzsásra pirult, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és a fakanál hátlapjával szétnyomkodjuk a nagyobb darabokat.

5. Hozzáadjuk a fűszereket és elkeverjük és tovább főzzük, majd kb. 10 perc elteltével hozzáadjuk az olivát és a kesudiót, összekeverjük és további 10 perc alatt készre főzzük.

Magában is nagyon jó, de lehet mellé pitát, naan kenyeret kínálni, úgy is szuper lesz!

olivas_ragu_fekvo

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!