Csak a Puffin

Mediterrán ebéd

Húsimádó férfiaknak, zöldségrajongó nőknek és jó étvágyú (szuper) gyerekeknek is, meg persze ezek mindenféle kombinációjának. Roppant egyszerű elkészíteni és olyan finom, hogy nálunk nemtől és kortól függetlenül mindenki egyformán szerette, pedig olyat szinte csak a rántott hús és a pizza tud. Ezt most tényleg szerette Apukám is, szerettük mi is és szerette Brúnóka is.

mediterran_ebed_allo_570

 

 

Hozzávalók 4 főre:
4-6 db kisebb (grill/fehér) kolbász
3-4 fej lila hagyma
3 db kaliforniai paprika
3 evőkanál olívaolaj+2 evőkanál a kolbász sütéséhez
3 evőkanál balzsamecet (elhagyható)
30-40 dkg koktélparadicsom
2 evőkanál méz

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy kisebb tepsit/sütőtálat.

2. A lila hagymát negyedekre vágjuk, a kaliforniai paprikát kimagozzuk és feldaraboljuk, a koktélparadicsomokat félbevágjuk.

3. A lila hagymát és a kaliforniai paprikát a tepsibe tesszük, meglocsoljuk 3 evőkanál olívaolajjal és a balzsamecettel, megsózzuk és kb. 15 percig sütjük.

4. Közben egy serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olívaolajat, majd közepesnél kicsit magasabb lángon megpirítjuk a kolbászokat.

5. Ha letelt a 15 perc, a tepsibe szórjuk a félbevágott koktélparadicsomokat és tovább sütjük, majd kb. 10 perc elteltével hozzáadjuk az elősütött kolbászokat is és így mindent együtt sütünk még negyed óráig.

6. Ha kész, friss kenyérrel vagy pitával tálaljuk.

Ha tetszett ez a recept és érdekelnek egyéb dolgaim is, akkor gyere a facebookra is!

mediterran_ebed_fekvo_570

 

A recepthez az ihlet egy Good Foodból jött.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. cct says:

    Megoldottam, belekerült a méz, a végeredmény teljes siker! Hamarosan újra az asztalra kerül ez a hami. 🙂

  2. cct says:

    Szia!

    Hűha, ezt kipróbálom!
    Mézzel mikor locsoljam meg? Ha balzsamecet nélkül készíteném, akkor is kell rá méz?
    Köszi! 🙂

    cct


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!