Csak a Puffin

Csokis pavlova citromosan

Nyári favorit, mert friss gyümölcsökkel a legjobb. Ráadásul jól előkészíthető, csak az alapot kell megsütni, amit aztán nem muszáj egyből felhasználni. Jó habcsók módjára eláll pár napig simán, szóval ha egy hétvégi bulira vinnétek édességet, nyugodtan megsüthetitek már hétközben, a buliban meg aztán csak fel kell szépen díszíteni és kész is a finom és szép tortácska.

pavlova_torta_allo

 

Hozzávalók:
4 tojásfehérje
15 dkg porcukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 dkg étcsoki
1 citrom reszelt héja

1. Az étcsokit apróra vágjuk, reszeljük.
2. A sütőt előmelegítjük 150 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit.
3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, nagyon a végefelé hozzáadjuk a porcukrot.
4. Ha kész, hozzáadjuk a kakaóport, az apróra vágott csokit és a citromhéjat, óvatosan, hogy ne törjön nagyon össze a hab.
5. A sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk a masszát, kört formázunk (1 nagyot vagy több kisebbet), úgy, hogy legyen hely a növekedésnek.
6. Kb. 55-60 percig sütjük. Ha letelt az idő, kinyitjuk az elzárt sütő ajtaját és ott hagyjuk teljesen kihűlni. Kicsit repedezni fog, úgy tűnik, hogy szét fog esni az egész darabokra, de ha türelmesen megvárjuk, míg kihűl, akkor még szép szeleteket is lehet vágni belőle.
7. Ha kihűlt, porcukorral felvert tejszínhabbal és friss bogyós gyümölcsökkel tálaljuk.

(Ha ez a recept tetszett, akkor gyere a facebookra is, jó lesz!)

pavlova_torta_fekvo

És el kell, hogy mondjam, a szuper Kitchen Aidem nagyon jól vizsgázott. Ahogy megkaptam, tudtam, hogy a pavlova lesz az első közös művünk és így is lett. Kivártam a megfelelő pillanatot, amikor már elég ideje állt a konyhapulton a gépecske, majd egy jól irányzott: “how to use your kitchen aid” youtube videó megtekintése után végre üzembe helyeztem. Nem tudom ki izgult jobban, ő, vagy én, de azt tudom, hogy nagyon koncentráltam. Soha ilyen precízen még nem választottam ketté tojást, nehogy véletlenül egy cseppnyi sárgája kerüljön a rendszerbe. Rosszul viseltem volna, ha véletlenül nem veri fel a habot az én hibámból:) De persze felverte. Olyan gyorsan, hogy szinte még arra sem volt időm, hogy odahívjam a fiúkat, hogy ők is lássák, hogy szuperál. Kénytelen leszek megint bevetni:) Első használatra tudok adni egy ötöst, kiválóan működött.

Itthon egyébként a Duisberg Kft. forgalmazza, itt találjátok a webshopot a komplett Kichen Aid választékkal együtt.

fotó 1

fotó 2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!