Csak a Puffin

Emeletes duplán barackos torta

Piskótás alap, kis lekvár, kis barack és egy kakaós morzsás takaró a tetején. Hol itt a hibalehetőség? Sehol. Minden szint príma, együtt meg különösen. Éljenek a júliusi barackos sütik!!

barackos csokimorzsas suti_allo

Hozzávalók:

Az alaphoz:
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor (vagy 12 g házi vaníliás cukor)
1 db tojás
15 dkg liszt
1 db citrom
5 dkg keményítő (ha ez nincs, akkor lehet helyette 5 dkg liszt)
1 tasak sütőpor
3-4 evőkanál tej

A barackos réteghez:
3 evőkanál sárgabarack lekvár
50 dkg sárgabarack

A tetejére:
15 dkg liszt
2,5 dkg kakaópor
10 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
10 dkg vaj

0. A sárgabarackot megmossuk, félbevágjuk és magjukat eltávolítjuk.

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokon és kivajazunk, kilisztezünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát.

2. A vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojást, a citrom reszelt héját és kifacsart levét és a tejet és alaposan kikeverjük.

3. Ha ez megvan, összekeverjük a lisztet, a sütőport és a keményítőt, és fokozatosan a tojásos masszához adjuk.

4. Az így kapott tésztát az előkészített tortaformába simítjuk.

5. A lekvárt 1 evőkanál forró vízzel simára keverjük és a tésztára kenjük.

6. A megfelezett, kimagozott sárgabarackokat egyenletesen elosztjuk a lekváros rétegen.

7. A tetejéhez a hozzávalókat kézzel összemorzsoljuk és a barackos rétegre szórjuk.

8. Kb. 40-45 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni a kész süteményünket.

Ha tetszett ez a finom süti recept és kíváncsi vagy más dolgaimra is, gyere a facebookra is, jó lesz:) Itt találod az oldalamat

barackos_csokimorzsas_suti_fekvo

A Csábító házi sütemények 2. című könyvből származik a recept.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Csányi Anita says:

    Köszi a receptet, a fiam egyik szülinapi tortája lett. Került bele némi szappanbuborék általa, az (is) sokat dobott rajta, de önmagában is isteni 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!