Csak a Puffin

Meccsnéző kekszek

Ehhez persze nem árt, ha barátságban vagytok a kéksajtokkal (és a meccsekkel), de ha a barátság megvan, akkor hajrá. Ez a keksz szuper lesz, szerintem nem akarsz majd mást sütni többet. Fehér borral egyenesen isteni, de gyanítom, hogy ciderrel, roséval, vagy akár sörrel is elég jól passzol.

gorgonzolas dios keksz

Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
8 dkg puha vaj
10 dkg gorgonzola vagy bármilyen kék penészes sajt
10 dkg liszt
2 csipet só
10 dkg darált dió 

1. A keksz hozzávalóit egy tálba mérjük, és összegyúrjuk. Letakarjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit. A masszából kisebb golyókat formázunk, és tenyérrel ellapítva a tepsire helyezzük.

3. 10-12 percig sütjük, és a tepsin hagyjuk kihűlni. 

 

Ha érdekel, nézz be a facebook oldalamra is, itt találod.

gorgonzolas_kekszek

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!