Csak a Puffin

A nyári esték megmentője: a cobbler

Olyan még nem volt, hogy ebből maradt volna. El kell kezdeni májusban eperrel, rebarbarával, aztán lehet folytatni egész nyáron: cseresznyével, barackkal, szilvával, almával – szépen sorban. Mindenhogy jó lesz, becsszó! Ez most itt egy fahéjas-cseresznyés verzió mini adagokban. De lehet az egészet egy nagy 22-26 cm átmérőjű sütőtálban is sütni. cseresznyes_cobbler_allo_2 Hozzávalók:
125 g liszt
fél tasak sütőpor
25 g cukor
50 g hideg vaj
1 db tojás
0,5 dl habtejszín
250 g cseresznye
fél evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra és előkészítünk több kisebb sütőformát, szufléformát.

2. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk és egy tálba öntjük. Megszórjuk a fél evőkanál cukorral és az 1 teáskanál őrölt fahéjjal és összeforgatjuk.

3. Egy tálban elkeverjük a tejszínt és a tojást.

4. Egy másik tálba kimérjük a lisztet, sütőport, cukrot és a vajat és kézzel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásos tejszínt és jól elkeverjük (kézzel, vagy kanállal). Elég ragacsos lesz, nem kell megijedni.

5. A cukros-fahéjas cseresznyét a sütőtálakba adagoljuk, majd a tésztamasszából kis adagokat kanalazunk a gyümölcs tetejére, vagy próbálhatunk kézzel kis gombócokat szaggatni és úgy ráhelyezni a gyümölcsre – de mondom, eléggé ragad a massza. Az a lényeg, hogy nagyjából befedje a tészta a gyümölcsöket.

6. Sütőbe toljuk és kb. 30 percig sütjük. (Ha egy nagy adagot készítünk, akkor kicsit hosszabb a sütési idő.) Langyosan a legjobb! Ez pedig itt a facebook oldalam. cseresznyes cobbler fekvo

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!