Csak a Puffin

A világ legjobb melegszendvicse

Egy kutatás szerint igen, a croque monsieur a világ legjobb melegszendvicse. Tudjátok, a brit tudósok, meg az ő kutatásaik:) Nyilván az amerikaiak ezzel vitatkoznának, mert náluk meg a grilled cheese a mindenekfeletti, a portugáloknál meg a Franchesina (az tényleg isteni!), de ha a kutatók így mérték, akkor legyen így. Egyébként tényleg nagyon finom, hihetetlen, hogy ez a kis besamel mennyire feldobja. És éljenek a hűvös tavaszi esték, ilyenkor még ér melegszendvicset enni!

legjobb melegszendvics allo

Hozzávalók 6 adaghoz:
10-12 dkg puha vaj
1 ek. liszt
1,8 dl tej
fél tk. mustár
1 tojássárgája
só, bors, őrölt szerecsendió
12 szelet fehér kenyér
6 szelet sonka
100-120 g reszelt gruyère sajt
1. Egy evőkanál vajat megolvasztunk egy lábasban, hozzáadjuk a lisztet és 2-3 percig kevergetjük.

2. Beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a mustárt és kevergetve tovább főzzük, amíg a keverék be nem sűrűsödik. Ha kétharmadára sűrűsödött, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tojássárgáját. Jöhet a só, bors és egy kis szerecsendió, elkeverjük, majd hagyjuk kihűlni.

3. A kenyérszeletek mindkét oldalát megkenjük vajjal és összerakjuk a szendvicseket: két (kívül-belül) megvajazott kenyér közé kerül 1 szelet sonka, 1 evőkanál besamel és egy adag reszelt gruyere.

4. Ha összeraktuk a szendvicseket, akkor már csak annyi a dolgunk, hogy egy evőkanál vajat megolvasztunk egy serpenyőben és aranybarnára pirítjuk benne a szendvicseket.

Ez pedig itt a facebook oldalam.

legjobb melegszendvics

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!