Csak a Puffin

Epres túrós alagút

Hát igen, ha én túró lennék tavasszal, én is az eperrel kokettálnék. Nagy baj nem lehet, ha ezek ketten összeállnak.

epres turos alagut allo
Hozzávalók:
25 dkg túró
4 evőkanál porcukor
2 dl kefir
1 tasak vanília cukor vagy 10 g házi vanília cukor
fél citrom reszelt héja
csipetnyi só
25 dkg eper
1 dl tej
2 evőkanál zselatinpor
2 dl habtejszín

1. Egy kisebb (32 x 8 x 4 cm) őzgerincformát kibélelünk folpackkal, úgyhogy lelógó pereme legyen. Ha megvan, betesszük a hűtőbe.

2. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, lecsepegtetjük és félbevágjuk.

3. A túrót áttörjük és összekeverjük a porcukorral, kefírrel, vaníliás cukorral, citromhéjjal, sóval, majd óvatosan összeforgatjuk az eperrel.

4.  A tejet egy kis lábasba öntjük és elkeverjük benne a zselatinport és kevergetve addig melegítjük, míg megolvad benne a zselatin. (De nem forraljuk) Ha már folyós, akkor lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk egy kicsit 5-8 percig.

5. Közben a tejszínt felverjük.

6. A zselatinos tejet, majd pedig a felvert tejszínhabot is a túrós keverékhez adjuk és összekeverjük.

7. Az egészet a folpackkal kibélelt őzgerincformába öntjük, lesimítjuk a tetejét, és befedjük a folpack lelógó részével. Hűtőbe tesszük minimum 1 éjszakára, de inkább 1 napra.

8. Ha letelt az idő, kihajtjuk a folpackot, ráhelyezünk egy tálcát, és ráfordítjuk a tálcára a fincsi kis édességünket. A folpackot pedig jól kidobjuk.

Díszíthetjük még eperrel, csokival, mentalevelekkel is, de ha csak pucin tálaljuk, úgy is nagyon jó lesz.

 

Ez pedig itt a facebook oldalam, ha érdekel:)

epres turos alagut fekvo

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!