Csak a Puffin

Édes vajas keksz, ami tartja az alakját

Magyarul tényleg az lesz, aminek szántad. Nem terül el, nem folyik szét, hanem megőrzi a formáját sütés közben is.

vajas keksz 570

Hozzávalók kb. 2 tepsihez:

50 dkg liszt
15 dkg cukor
1 csipet só
2 db tojás
25 dkg vaj
1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb. 1 órára.

2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit.

3. A hűtőből elővett masszát lisztezett gyúródeszkán lisztezett sodrófával több részletben kinyújtjuk, kekszkiszúró formákkal különböző formákat szaggatunk belőle, és tepsire helyezzük őket.

4. Ha megtelt a tepsi, kb. 15 perc alatt készre sütjük.

A facebook oldalamat itt találod, ha keresnéd.

keksz 789

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!